Share the story

Στη μαγειρική η ακρίβεια την θερμοκρασιών είναι το κλειδί της επιτυχίας. Όλοι επιθυμούμε ένα ζουμερό, μαλακό και γευστικό κρέας αλλά ταυτόχρονα και ασφαλές προς την κατανάλωση.

Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στην χρήση του κατάλληλου θερμόμετρου ψησίματος αλλά και την ψησταριά που θα ψήσετε. Οι έμπειροι μάγειρες χρησιμοποιούν την αφή. Πιέζοντας ελαφρά το κρέας με το δάχτυλο καταλαβαίνουν σε πιο βαθμό ψησίματος βρίσκεται το κρέας εκείνη τη στιγμή.

Εάν το μενού σας περιλαμβάνει μοσχάρι, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Για παράδειγμα ένα μοσχαρίσιο φιλέτο που δεν έχει ενδομυϊκό λίπος συνήθως τρώγεται από bleu μέχρι και medium rare, καθώς είναι ο ίδιος μυς του ζώου που επιλέγεται για το ταρτάρ. Για ένα ribeye, το οποίο έχει αρκετό ενδομυϊκό λίπος, η ιδανικότερη θερμοκρασία κατανάλωσης είναι από medium rare έως και medium.

  • Bleu 43-49°C
  • Rare 49-54°C
  • Medium Rare 54-57°C
  • Medium 57-63°C
  • Medium Well 63-68°C
  • Well Done 68°C ++
  • Οι παραπάνω θερμοκρασίες προτείνονται και για αρνίσιο, κατσικίσιο και βοδινό κρέας.

Αφού αφαιρέσετε το κρέας από την ψησταριά αφήστε το κρέας να "ξεκουραστεί". Κατά την διάρκεια της ανάπαυσης του κρέατος η θερμοκρασία παραμένει σταθερή ή συνεχίζει να αυξάνεται καταστρέφοντας τυχόν επιβλαβή μικρόβια.

Για συνταγές πουλερικών συνίσταται μεγάλη προσοχή! Το κοτόπουλο και η γαλοπούλα δεν μας αφήνουν πολλά περιθώρια ως προς τον βαθμό ψησίματος λόγω σαλμονέλας. Ένα σωστά ψημένο πουλερικό θα πρέπει κατά την κοπή του να αποβάλλει υγρά λευκού χρώματος τα οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έχουν ροζ ή κοκκινωπό χρώμα.

Για συνταγές θαλασσινών οι θερμοκρασίες κυμαίνονται. Η συνιστώμενη θερμοκρασία στο εσωτερικό ενός ψαριού κυμαίνεται μεταξύ 55 βαθμών Κελσίου και 63 βαθμών.

Οι ψησταριές πέλλετ Pro Series της Pit Boss σας βοηθούν να πετύχετε το τέλειο ψήσιμο σε κρέας, θαλασσινά και πουλερικά! H πατενταρισμένη τεχνολογία των ψησταριών επιτυγχάνει την επιθυμητή θερμοκρασία με το πάτημα του κουμπιού με εύρος θερμοκρασίας από 82 βαθμούς Κελσίου έως 260 βαθμούς.

Η σειρά Pro Series είναι εξοπλισμένη με ψηφιακό πίνακα ελέγχου PID και προηγμένη τεχνολογία Wifi και Bluetooth για ομοιόμορφο ψήσιμο και ζουμερό αποτέλεσμα στο εσωτερικό του κρέατος, από την άνεση του καναπέ σας. Ναι, ναι καλά διαβάσατε! Μπορείτε να έχετε το ΤΕΛΕΙΟ ψήσιμο χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε καν την ψησταριά σας!

Αρκεί να ορίσετε την επιθυμητή θερμοκρασία κατά την εκκίνηση και έπειτα να ψήσετε το κρέας στους βαθμούς που έχετε ορίσει. Ακόμα κι αν ξεχαστείτε, η ψησταριά σας θα φροντίσει για εσάς και θα διατηρεί το κρέας στην επιθυμητή θερμοκρασία χωρίς να χάνει τα ζουμιά του, χάρη στους ειδικά σχεδιασμένους αισθητήρες κρέατος που μετρούν την εσωτερική θερμοκρασία.

Η σύγχρονη τεχνολογία της σειράς PRO Series φέρνει στο τραπέζι σας τα πιο καλομαγειρεμένα γεύματα χωρίς να χρειάζεται να είστε πάνω από την ψησταριά σας. Ψήστε χειμώνα - καλοκαίρι χωρίς το άγχος ότι η ψησταριά σας θα "σβήσει". Οι ψησταριές πέλλετ της Pit Boss μπορούν να λειτουργούν αδιάκοπα ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Προσφέρουν ασυναγώνιστη ευκολία αλλά και γεύση χάρη στο 100% φυσικό καύσιμο από σκληρό ξύλο. Δεν είναι ακόμα ένα πέλλετ φαγητού, είναι τα πέλλετ της Pit Boss που καλλιεργήθηκαν με αποκλειστικό γνώμονα την χρήση τους στις ψησταριές μας. Δεν περιέχουν τεχνητά αρώματα ή σπρέι για την ενίσχυση της γεύσης. Προέρχονται από δέντρα μηλιάς, κερασιάς και άλλα, τα οποία επεξεργάζονται και μετατρέπονται σε πέλλετ.

Φρούτα, ξύλο κερασιού ή μήλου, σας επιτρέπουν να πετύχετε γλυκιά γεύση στο φαγητό ενώ τα πιο τολμηρά αρώματα όπως το hickory και το whiskey δίνουν μια πιο ισχυρή και πικάντικη καπνιστή γεύση.

Οι ψησταριές πέλλετ της Pit Boss προσφέρουν ευελιξία ψησίματος για μια μοναδική εμπειρία όποιες και αν είναι οι προτιμήσεις σας:

• Κάπνισμα για τέλειο αποτέλεσμα κρεάτων αλλα και ψαριών,
• Φούρνισμα για παραδοσιακές αλλα και πιό «πειραγμένες» γεύσεις
• Άμεσο ψήσιμο, θωράκιση/καψάλισμα/φλόγισμα για πιο ζουμερό αποτέλεσμα
• Έμμεσο ψήσιμο για ενα γεμάτο αρώματα αποτέλεσμα ανάλογα με το πέλλετ που θα επιλέξετε
• Αργό ψήσιμο σε σταθερή θερμοκρασία (γάστρα ή κατσαρόλα κ.ά.)
• Ξυλόφουρνο για ψήσιμο πίτσας ή ψωμιού στην ειδική επιφάνεια σε δυνατή φωτιά και
• BBQ με έντονες μαρινάδες της επιλογής σας , πάντοτε χωρίς αναφλέξεις που μπορούν να καταστρέψουν τη γευστική σας απόλαυση.

Επιλέγοντας ανάμεσα σε εύρος θερμότητας από 80°ως 260°C (180° ως 500°F), επιτυγχάνετε άμεση ή έμμεση θερμότητα χρησιμοποιώντας την καινοτόμα σχάρα με ανοιχτή φλόγα (μοναδική καινοτομία της Pit boss). Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός πως στο BLIND TEST που πραγματοποιηθήκε στα εγκαίνια του καταστήματος Grill Me, το 57% δήλωσε πως προτιμά την γεύση από ψησταριά πέλλετ σε σύγκριση με μια ψησταριά υγραερίου και κάρβουνου.