Share the story

Η Pit Boss ήταν επίσημη καλεσμένη στο πάρτυ εγκαινίων του Grill Me που πραγματοποιήθηκε στον Γέρακα το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022. Για τις ανάγκες του event και του "blind test" που είχε σχεδιάσει η εταιρία, έδωσε προς δοκιμή την ψησταριά Kamado και την ψησταριά πέλλετ, Navigator 1150.

Με αφορμή τα εγκαίνια, ψήθηκε το ίδιο κομμάτι κρέας σε 3 διαφορετικές ψησταριές και δοκιμάστηκε από τους καλεσμένους και τους ζητήθηκε:
1. Να αναγνωρίσουν γευστικά ποιο κομμάτι κρέατος ψήθηκε σε ποια ψησταριά
2. Να απαντήσουν ποιο τους άρεσε χωρίς να γνωρίζουν ποιο ήταν ποιο.

Στο πρώτο ερώτημα το 45% των ερωτηθέντων που δοκίμασαν κατάφεραν να αναγνωρίσουν ποιο κομάτι ψήθηκε σε Πέλλετ, Κάρβουνο και Υγραέριο που σημαίνει ότι η διαφορά ήταν αισθητή και εύκολα αναγνωρίσιμη.

Στο 2ο ερώτημα τα αποτελέσμα ήρθαν να επιβεβαιώσουν το παγκόσμιο κλίμα στην μόδα των ψησταριών:
• 57% προτίμησε σαν καλύτερη γεύση το κρέας που ψήθηκε σε πέλλετ
• 25% προτίμησε σαν καλύτερη γεύση το κρέας που ψήθηκε σε κάρβουνο
• 18% προτίμησε σαν καλύτερη γεύση το κρέας που ψήθηκε σε υγραέριο

Η γεύση κάνει την διαφορά λοιπόν και αποδείχθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Οι ψησταριές Πέλλετ της Pitboss εκτός της ευκολίας, της ταχύτητας και της άμεσης φλόγας προσφέρουν συγκριτικά και την καλύτερη γεύση!!!

Οι ψησταριές πέλλετ είναι ο ευκολότερος τρόπος για να επιτύχετε την καταπληκτική γεύση του ξυλόφουρνου, χωρίς κόπο αλλά και χωρίς τον καπνό που θα δημιουργούσε μια ψησταριά κάρβουνου. Ανάβουν σε λιγότερο από 15 λεπτά, αρκεί να ορίσετε την επιθυμητή θερμοκρασία, η οποία παραμένει σταθερή καθ'όλη την διάρκεια του ψησίματος.

Μετά τα πρώτα 3 λεπτά έναρξης και ανάφλεξης, το υπόλοιπο ψήσιμο γίνεται χωρίς καθόλου καπνό και με υπόλειμμα στάχτης, μόνο ελάχιστα ml που αντιστοιχούν το πολύ, σε μια κουταλιά της σούπας. Το αποτέλεσμα του ψησίματος με πέλλετ δίνει στο φαγητό σας πραγματικά έντονη γεύση ξύλου. Ψήστε κρέας, ψάρι, λαχανικά, φουρνίστε πίτσες και ψωμί, μαγειρέψτε με κατσαρόλα, καπνίστε σολωμό, αφήστε τη φαντασία σας και την όρεξή σας ελεύθερη να δημιουργήσει.

Αλλά προχωρήστε ένα βήμα ακόμα. Γίνεται ο σεφ της παρέας διαλέγοντας το κατάλληλο άρωμα πέλλετ! Ναι, καλά καταλάβατε! Μπορείτε να επιλέξετε το κατάλληλο άρωμα πέλλετ που ταιριάζει και αναδεικνύει τη γεύση του φαγητού σας. Αγαπημένα υλικά της φύσης, δένουν απόλυτα, δίνοντας το άρωμά τους στο πέλλετ ψησίματος. Φρούτα, ξύλο κερασιού ή μήλου, σας επιτρέπουν να πετύχετε γλυκιά γεύση στο φαγητό ενώ τα πιο τολμηρά αρώματα όπως το hickory και το whiskey δίνουν μια πιο ισχυρή και πικάντικη καπνιστή γεύση.

Οι ψησταριές Kamado προσφέρουν ένα ικανοποιητικό γευστικό αποτέλεσμα λόγω του καπνίσματος του κρέατος από τους καπνούς που προέρχονται από την καύση του λίπους κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Σε σύγκριση με τις ψησταριές υγραερίου, οι ψησταριές κάρβουνου χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ανάψουν. Υπολογίστε ότι θα χρειαστείτε μισή ώρα από τη στιγμή που θα ανάψετε το προσάναμμα για τα κάρβουνα, μέχρι να ξεκινήσετε το ψήσιμο.

Οι ψησταριές υγραερίου σε σχέση με τις παραδοσιακές ψησταριές κάρβουνου είναι ότι ανάβουν γρήγορα και πιάνουν την επιθυμητή θερμοκρασία που έχετε ορίσει, ενώ παράλληλα παρέχουν συνεχή ροή καυσίμου. 

Μια ψησταριά υγραερίου συνήθως συνοδεύεται από πλευρικές, πολλαπλές εστίες και καυστήρες, θέσεις ψησίματος, αυτόματο σύστημα φωτισμού και σύστημα ανάφλεξης, βοηθητικές επιφάνειες όπως αναδιπλούμενα ράφια, σύνεργα ψησίματος και σύγχρονα χαρακτηριστικά που την καθιστούν μια αυτόνομη υπαίθρια κουζίνα.