Share the story

Οι ψησταριές που λειτουργούν με καύσιμη ύλη το πέλλετ, είναι η ανερχόμενη δύναμη στη βιομηχανία του ψησίματος για να ψήνετε σαν επαγγελματίες. Λειτουργούν μέσω ενός κοχλία που σπρώχνει τα σφαιρίδια σκληρού ξύλου (πέλλετ) από το δοχείο πέλλετ, προς στο σημείο καύσης μέσα στη ψησταριά και κάτω από τη σχάρα. Όσο υψηλότερη είναι η καθορισμένη θερμοκρασία, τόσο περισσότερα πέλλετ διανέμονται. Στη συνέχεια, με το σύστημα ανάφλεξης ανάβουν τα πέλλετ και ένας ανεμιστήρας διασπείρει τον ζεστό αέρα, μαγειρεύοντας ομοιόμορφα το φαγητό, μέσα στη ψησταριά.

Οι ψησταριές πέλλετ είναι ο ευκολότερος τρόπος για να επιτύχετε την καταπληκτική γεύση του ξυλόφουρνου, χωρίς κόπο αλλά και χωρίς κάπνα. Μετά τα πρώτα 3 λεπτά έναρξης και ανάφλεξης, το υπόλοιπο ψήσιμο γίνεται χωρίς καθόλου καπνό και με υπόλειμμα στάχτης, μόνο ελάχιστα ml που αντιστοιχούν το πολύ, σε μια κουταλιά της σούπας. Το αποτέλεσμα του ψησίματος με πέλλετ δίνει στο φαγητό σας πραγματικά έντονη γεύση ξύλου. Ψήστε κρέας, ψάρι, λαχανικά, φουρνίστε πίτσες και ψωμί, μαγειρέψτε με κατσαρόλα, καπνίστε σολωμό, αφήστε τη φαντασία σας και την όρεξή σας ελεύθερη να δημιουργήσει.

Αλλά προχωρήστε ένα βήμα ακόμα. Γίνεται ο σεφ της παρέας διαλέγοντας το κατάλληλο άρωμα πέλλετ! Ναι, καλά καταλάβατε! Μπορείτε να επιλέξετε το κατάλληλο άρωμα πέλλετ που ταιριάζει και αναδεικνύει τη γεύση του φαγητού σας.

Αγαπημένα υλικά της φύσης, δένουν απόλυτα, δίνοντας το άρωμά τους στο πέλλετ ψησίματος. Φρούτα, ξύλο κερασιού ή μήλου, σας επιτρέπουν να πετύχετε γλυκιά γεύση στο φαγητό ενώ τα πιο τολμηρά αρώματα όπως το hickory και το whiskey δίνουν μια πιο ισχυρή και πικάντικη καπνιστή γεύση.

APPLE BLEND (Κωδ: 55233)
Τα Pit Boss πέλλετ σκληρού ξύλου Μηλιάς (Apple) είναι το μείγμα για όλες τις ανάγκες κάπνισης. Η γεύση είναι ήπια και φρουτώδης με λεπτή γλυκύτητα που έχει καλύτερη γεύση με πουλερικά, χοιρινό, θαλασσινά και αρνί. Ζήστε την καθαρή, τραγανή και καπνιστή γεύση των Pit Boss πέλλετ σκληρού ξύλου Apple.

CHARCOAL BLEND (Κωδ: 55248)
Τολμηρό άρωμα ξύλου βελανιδιάς με τη στιβαρή, κλασική γεύση του καπνιστού από κάρβουνο. Είναι η τέλεια επιλογή για να συνδυάσετε τις καλύτερες γεύσεις στην υπαίθρια μαγειρική. Χρησιμοποιήστε αυτό το πανίσχυρο μείγμα για να εμπλουτίσετε τις πεντανόστιμες γεύσεις βόειου κρέατος, χοιρινού κρέατος, πουλερικών ή κυνηγιού.

CHERRY BLEND (Κωδ: 55234)
Τα Pit Boss πέλλετ σκληρού ξύλου Κερασιάς (Cherry) είναι το μείγμα για όλες τις ανάγκες κάπνισης. Η γεύση είναι ελαφρώς γλυκιά με έναν υπαινιγμό τάρτας δίνοντας στα ελαφριά κρέατα όπως κοτόπουλο, αρνί και ψάρι μια ρόδινη απόχρωση που είναι ασύγκριτη στην εμφάνιση και τη γεύση. Kαθαρή, τραγανή και καπνιστή γεύση των Pit Boss πέλλετ σκληρού ξύλου Cherry.

COMPETITION BLEND (Κωδ: 55235)
Το Competition Blend είναι ένα πολύπλοκο αλλά επιλεγμένο μείγμα που είναι ευέλικτο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οτιδήποτε. Δεν υπάρχουν τεχνητές γεύσεις, αρώματα ψεκασμού, κόλλες ή χημικές ουσίες. Με προέλευση όλη τη Βόρεια Αμερική, είναι κατάλληλο για ένα ανώτερο τελικό προϊόν. Η εφαρμογή υψηλής πίεσης στο πριονίδι κατά τη διάρκεια της παραγωγής αναγκάζει το φυσικό χυμό στο ξύλο να δέσει τα πέλλετ μαζί με μια γεύση που είναι μοναδική σε κάθε μείγμα.

HICKORY BLEND (Κωδ: 55236)
Τα Pit Boss πέλλετ σκληρού ξύλου αγριοκαρυδιάς (Hickory) παράγουν μια ισχυρή και καπνιστή γεύση που είναι ιδανική για βόειο κρέας, χοιρινό, πουλερικά και λαχανικά.

MESQUITE (Κωδ: 55238)
Απολαύστε το πραγματικό, ισχυρό Τεξανό άρωμα των Pit Boss πέλλετ σκληρού ξύλου Μιμόζας (Mesquite). Οξύ. Πικάντικο. Αυθεντικό. Τέλειο επίπεδο έντασης για να αναβαθμίσετε τη γεύση της μπριζόλας, του χοιρινού ώμου ή της κουζίνας Tex-Mex.

WHISKEY BARREL BLEND (Κωδ: 55240)
Γλυκό και καπνιστό με αρωματικό χτύπημα. Ένα εξαιρετικό μείγμα 100% βελανιδιάς, τέλειο για όλα τα κόκκινα κρέατα. Χωρίς τεχνητές γεύσεις, αρώματα από σπρέι, κόλλες ή χημικά. Παράγουν μεγαλύτερη θερμότητα και αφήνουν λιγότερα κατάλοιπα όταν καίγονται. Τα πέλλετ είναι εύχρηστα, με υπέροχη γεύση και εντελώς φυσικά, αναγκάζοντας τους φυσικούς χυμούς στο ξύλο να συνδέσουν τα πέλλετ μεταξύ τους. Αποκτήστε τολμηρό, ισχυρό άρωμα που λειτουργεί για όλες τις ανάγκες ψησίματος και κάπνισης με τα πέλλετ σκληρού ξύλου Whiskey Barrel της Pit Boss.

Για την κατασκευή πέλλετ ΔΕΝ κόβονται έξτρα δέντρα. Τα δέντρα αυτά καλλιεργούνται με αποκλειστικό σκοπό να μεγαλώσουν για να γίνουν πέλλετ.