Share the story

Πολλές τάσεις, όπως και στη μαγειρική, ξεκινάνε πλέον από τα social media και το Tik Tok, τα οποία έχουν καταφέρει να έχουν μεγάλη δυναμική αποκτώντας φανατικό κοινό.

Μια από τις τελευταίες τάσεις, στο γαστρονομικό σκηνικό, που άνθησε από τα χρόνια του κορονοϊού είναι το μαγείρεμα στη φύση, δηλαδή η υπαίθρια μαγειρική. Ψημένο κρέας, ζυμωτό ψωμί γεμισμένο με λουκάνικα, μπέικον και τυριά, χειροποίητες ή έτοιμες σάλτσες αλλά και ψητές πατάτες είναι μόνο μερικές από τις συνταγές που ετοιμάζουν με δεξιοτεχνία οι υπαίθριοι μάγειρες, ενώ στο κάδρο των φωτογραφιών και των βίντεο πρωταγωνιστούν τα ποτάμια και τα υπέροχα δάση.

Με αφορμή την τάση αυτή, δεν θα μπορούσαμε να λείψουμε από το σκηνικό αυτό. Με λίγα και απλά υλικά μαγειρέψαμε δίπλα σε μία από τις ωραιότερες λίμνες της Αθήνας, απολαμβάνοντας τον καθαρό αέρο αλλά και τον μελωδικό ήχο της Pit Boss Plancha 3 burners.

Philly Cheesesteak

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 σπαλομπριζόλες μοσχαρίσιες άνευ οστού 400 γραμμάρια η μία ή 3 rib eye κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • Dry Rub της Pit Boss Sweet Heat και Chophouse steak
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες (κατά προτίμηση ξανθό, εμείς βάλαμε κόκκινο)
  • 1/2 πιπεριά κίτρινη, 1/2 πιπεριά πράσινη, 1/2 πιπεριά κόκκινη
  • 100 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος
  • ηλιέλαιο
  • τυρί cheddar - 8 φέτες
  • μουστάρδα

Εργαλεία που θα χρειαστείτε: Πρέσα Pit Boss Cast Iron Plancha και Set Σπάτουλες Pit Boss Ultimate Plancha Kit.

Εκτέλεση Συνταγής:

  1. Προθερμαίνουμε το πλατό ψησίματος ανοίγοντας και τους 3 καυστήρες ρυθμίζοντας την ένταση των καυστήρων σε μέτρια ένταση.
  2. Επάλειψη του πλατό ψησίματος με βούτυρο και ηλιέλαιο.
  3. Αρχικά τοποθετούμε το κρέας μας στην καυτή επιφάνεια της πλάκας μας και το μαρινάρουμε με το καρύκευμα Sweet Heat. Μετά το πρώτο σωτάρισμα μεταφέρουμε το κρέας στην άκρη, χαμηλώνοντας στο ελάχιστο την ένταση του καυστήρα που βρίσκεται κάτω από το κρέας.
  4. Τοποθετούμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές στην πλάκα ψησίματος, σωτάροντας τα, ενώ ταυτόχρονα τα μαρινάρουμε με το καρύκευμα Chophouse Steak, ώστε να πετύχουμε αρμονική γεύση με την ένταση που έχουμε δώσει προηγουμένως στο κρέας μας με το Sweet Heat.
  5. Χαμηλώνουμε και τους υπόλοιπους καυστήρες, τοποθετούμε την καμπάνα της Pit Boss και αφήνουμε τα λαχανικά για 5-8 λεπτά να μαγειρευτούν μέχρι να αποβάλλουν τα υγρά τους.
  6. Αναμειγνύουμε το κρέας με τα λαχανικά και τα αφήνουμε να ενσωματωθούν, τοποθετούμε από πάνω το τυρί cheddar και καλύπτουμε με την καμπάνα Basting Cover της Pit Boss.
  7. Παράλληλα αλείφουμε με βούτυρο την πλάκα ψησίματος μας και τοποθετούμε τα ψωμάκια της αρεσκείας μας ανοιγμένα, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  8. Για να τα βοηθήσουμε να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα και σχήμα τοποθετούμε την πρέσα της Pit Boss.
  9. Όταν τα ψωμάκια μας έχουν πάρει χρώμα, τα αλείφουμε εσωτερικά με μουστάρδα και τοποθετούμε σε αυτά το κρέας με τα λαχανικά και το λιωμένο τυρί cheddar.

Καλή απόλαυση!!!

Ευχαριστούμε θερμά το BBQ Group, τον Αποστολόπουλο Γιώργο και Γκίνη Ευρυδίκη.