Share the story

Το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι η καλύτερη ευκαιρία να εντυπωσιάσετε με γεύσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργικότητα. Μία σούπα βελουτέ, ζεστή και κρεμώδης, αποτελεί τον ιδανικό τρόπο να ξεκινήσει το εορταστικό γεύμα. Αν μαγειρευτεί στο μαντέμι της Pit Boss, το αποτέλεσμα απογειώνεται, χάρη στη μοναδική απόδοση θερμότητας που εξασφαλίζει βαθιά και πλούσια γεύση.

Ας δούμε πώς μπορείτε να ετοιμάσετε μια Xριστουγεννιάτικη σούπα βελουτέ που θα μείνει αξέχαστη!

Υλικά (για 6-8 άτομα)

  • 1 kg κολοκύθα κομμένη σε κύβους
  • 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 2 καρότα 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών (ή κοτόπουλου, για πιο πλούσια γεύση)

Για την κρέμα και τα αρώματα:

  • 200 ml κρέμα γάλακτος 
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φρέσκο θυμάρι ή δενδρολίβανο για γαρνίρισμα

Προετοιμασία στο μαντέμι 

  1. Ζεστάνετε το μαντεμένιο σκεύος σας σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το ελαιόλαδο.
  2. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να αρχίσουν να αναδύουν τα αρώματά τους.
  3. Προσθέστε την κολοκύθα, τις πατάτες και τα καρότα στο μαντέμι της Pit Boss. Αφήστέ τα να καραμελώσουν.
  4. Ρίξτε το ζωμό λαχανικών και χαμηλώστε τη φωτιά. Σκεπάστε το σκεύος με το καπάκι και αφήστε τα υλικά να βράσουν για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χρησιμοποιήστε το blender χειρός για να πολτοποιήσετε τη σούπα. Αν χρησιμοποιείτε επιτραπέζιο blender, αφήστε τη σούπα να κρυώσει ελαφρώς, πριν τη μεταφέρετε.
  6. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά για να ενσωματωθούν τα υλικά και ξαναζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά.

Σερβίρετε τη σούπα ζεστή σε βαθιά πιάτα. Γαρνίρετε με φρέσκο θυμάρι ή δενδρολίβανο και, αν θέλετε, με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο ή κρουτόν. Η μαντεμένια κατσαρόλα της Pit Boss διατηρεί τη σούπα ζεστή για περισσότερη ώρα, κάτι που την καθιστά ιδανική για να έχετε ζεστή σούπα καθ΄όλη την διάρκεια του δείπνου. Το μαντέμι μπορεί να μεταφερθεί κατευθείαν στο τραπέζι, προσθέτοντας rustic και ζεστό ύφος στο γεύμα σας.

Αυτή η σούπα βελουτέ είναι η τέλεια αρχή για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας. Εύκολη, εντυπωσιακή και γεμάτη γεύσεις, θα αφήσει τους καλεσμένους σας να ανυπομονούν για τη συνέχεια του γεύματος! Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!