Share the story

Ενα πιάτο μονοπωλεί το δείπνο του Μεγάλου Σαββάτου, αμέσως μετά την Ανάσταση, η μαγειρίτσα. Η μαγειρίτσα είναι παραδοσιακή σούπα που μαγειρεύεται με συκωταριά από αρνί και λαχανικά.

Η μαγειρίτσα, γίνεται νοστιμότερη στις μαντεμένιες κατσαρόλες της Pit Boss.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Μαντεμένια Κατσαρόλα Pit Boss 6 Piece Cast Iron Starter Kit. 

Υλικά
1 αρνίσια συκωταριά
2 κρεμμύδια
5 κρεμμυδάκια
1 κιλό μαρούλι
3/4 κούπας ελαιόλαδο
2 ποτήρια νερό
1 κούπα άνηθο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
Πιπέρι
1/2 κούπα ρύζι (προαιρετικό)
Αυγολέμονο
2 αυγά
Χυμό από 1 λεμόνι

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Πλένουμε καλά τη συκωταριά.
  2. Προσθέτουμε νερό και αλάτι στην μαντεμένια κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει.
  3. Τοποθετούμε τη συκωταριά για 10 λεπτά μέσα στο νερό που βράζει.
  4. Βγάζουμε τη συκωταριά από την κατσαρόλα, την καθαρίζουμε καλά από τα περιττά λίπη και την ψιλοκόβουμε.
  5. Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά.
  6. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
  7. Έπειτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την ψιλοκομμένη συκωταριά για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσουν.
  8. Προσθέτουμε το νερό, αφήνουμε να πάρει μία βράση και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου.
  9. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
  10. Χοντροκόβουμε τα φύλλα μαρουλιού και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα πιέζοντάς τα για να χωρέσουν.
  11. Μόλις η μαγειρίτσα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
  12. Μαγειρεύουμε τη μαγειρίτσα για 1/2 ώρα ανακατεύοντας συχνά και μέχρι να δέσει η σάλτσα της.
  13. Αν θέλουμε, προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε 10-12 λεπτά παραπάνω μέχρι να μαλακώσει το ρύζι, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειάζεται.

ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

  1. Στο multi χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
  2. Προσθέτουμε ζουμί από την κατσαρόλα στο multi μέχρι να ζεσταθεί το μίγμα των αυγών.
  3. Προσθέτουμε το αυγολέμονο μέσα στη μαγειρίτσα και ανακατεύουμε απαλά με μία ξύλινη κουτάλα.
  4. Προσθέτουμε τον άνηθο.

Καλή σας απόλαυση! Σας ευχόμαστε, Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.