Ενα πιάτο μονοπωλεί το δείπνο του Μεγάλου Σαββάτου, αμέσως μετά την Ανάσταση, η μαγειρίτσα. Η μαγειρίτσα είναι παραδοσιακή σούπα που μαγειρεύεται με συκωταριά από αρνί και λαχανικά.
Η μαγειρίτσα, γίνεται νοστιμότερη στις μαντεμένιες κατσαρόλες της Pit Boss.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Μαντεμένια Κατσαρόλα Pit Boss 6 Piece Cast Iron Starter Kit.
Υλικά
1 αρνίσια συκωταριά
2 κρεμμύδια
5 κρεμμυδάκια
1 κιλό μαρούλι
3/4 κούπας ελαιόλαδο
2 ποτήρια νερό
1 κούπα άνηθο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
Πιπέρι
1/2 κούπα ρύζι (προαιρετικό)
Αυγολέμονο
2 αυγά
Χυμό από 1 λεμόνι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Πλένουμε καλά τη συκωταριά.
- Προσθέτουμε νερό και αλάτι στην μαντεμένια κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει.
- Τοποθετούμε τη συκωταριά για 10 λεπτά μέσα στο νερό που βράζει.
- Βγάζουμε τη συκωταριά από την κατσαρόλα, την καθαρίζουμε καλά από τα περιττά λίπη και την ψιλοκόβουμε.
- Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
- Έπειτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την ψιλοκομμένη συκωταριά για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσουν.
- Προσθέτουμε το νερό, αφήνουμε να πάρει μία βράση και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Χοντροκόβουμε τα φύλλα μαρουλιού και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα πιέζοντάς τα για να χωρέσουν.
- Μόλις η μαγειρίτσα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
- Μαγειρεύουμε τη μαγειρίτσα για 1/2 ώρα ανακατεύοντας συχνά και μέχρι να δέσει η σάλτσα της.
- Αν θέλουμε, προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε 10-12 λεπτά παραπάνω μέχρι να μαλακώσει το ρύζι, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειάζεται.
ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
- Στο multi χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
- Προσθέτουμε ζουμί από την κατσαρόλα στο multi μέχρι να ζεσταθεί το μίγμα των αυγών.
- Προσθέτουμε το αυγολέμονο μέσα στη μαγειρίτσα και ανακατεύουμε απαλά με μία ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέτουμε τον άνηθο.
Καλή σας απόλαυση! Σας ευχόμαστε, Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.