Share the story

Η παράδοση λέει πως ανήμερα των Φώτων, τρώμε ψάρι και πραγματικά είναι ό,τι πρέπει μετά το φαγοπότι των κρεατικών, από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Παρόλο που για τους περισσότερους από εμάς σημάνουν απλά το τέλος των γιορτών, στη πραγματικότητα τα Φώτα είναι ένα τριήμερο που ξεκινάει με την παραμονή των Θεοφανείων, την ημέρα των Θεοφανείων και κλείνει με τη γιορτή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου.

Για το τραπέζι των Θεοφανίων, σας έχουμε ετοιμάσει μία υπέροχη πρόταση που θα χορτάσει και θα ευχαριστήσει όλη την οικογένεια. Για εσάς που θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό σας προτείνουμε τη συνταγή που έχει επιλεχθεί από τον πρεσβευτή της Pit Boss®, A.J. Allmendinger για την απλότητά της αλλά και τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία.

  • Μερίδα για 4 άτομα
  • Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος 15 λεπτά

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ PELLET

Για την συνταγή αυτή σας προτείνουμε το Apple Blend Hardwood Pellet.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2Kg Φιλέτο σολομού, ξεφλουδισμένο

4 κουταλιές της σούπας καρύκευμα Pit Boss Fish and Sea

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ

  1. Ανάψτε τη ψησταριά σας και ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 176.6°C (350°F). Aφαιρέστε το δέρμα από τον σολομό και αλείψτε με ελαιόλαδο ομοιόμορφα.
  2. Προσθέστε στο φιλέτο σας πιπέρι καγιέν, ψιλοκομμένο σκόρδο και το καρύκευμα της Pit Boss Fish Sea Rub.
  3. Τοποθετήστε στο grill τον σολομό και ψήστε για 5 λέπτα την κάθε πλευρά έως ότου η εσωτερική του θερμοκρασία φτάσεις 62.7 °C (145°F).
  4. Βγάζετε από τη σχάρα και σερβίρετε με συνοδευτικά της επιλογής σας.