Τι θα λέγατε για ένα απολαυστικό tacos με γαρίδες, κάθε Τρίτη; Οι γαρίδες είναι μαριναρισμένες με καρύκευμα Fish & Sea Rub 380gr, ψημένες μέχρι να μαλακώσουν.
• Μερίδα για 4 άτομα
• Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
• Χρόνος Μαγειρέματος 10 λεπτά
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1/4 λάχανο τριμμένο
2 κουταλιές κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
8 τορτίγιες καλομποκιού
1/2 lime, κομμένο σε ροδέλες
1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα
Pit Boss Fish & Sea Rub 380gr
1/4 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1Kg γαρίδες ξεφλουδισμένες
1/4 κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές λάδι
1/2 λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 μπολ μαγειρέματος (ένα μικρό και ένα μεσαίου μεγέθους)
Εργαλεία Μαγειρέματος
Pit Boss Spatula
Μαντεμένιο Τηγάνι Pit Boss
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ
Για την κρέμα lime:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα και τον χυμό lime. Αλατοπιπερώνουμε με το καρύκευμα Fish & Sea Rub 380gr και αφήνουμε στην άκρη.
- Για τα tacos με γαρίδες:
Τοποθετούμε τις γαρίδες στο μεσαίο μπολ, αλατοπιπερώνουμε με το καρύκευμα Fish & Sea Rub 380gr και σκέπαζουμε το μείγμα με λάδι. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και αφήνουμε στην άκρη. - Στο μικρό μπολ τοποθετήστε το κρεμμύδι, κόκκινο πιπέρι, κόλιανδρο και ανακατέψτε καλά. Έπειτα προθερμάνετε την ψησταριά Pit Boss ή αν χρησιμοποιήσετε σχάρα, ένα μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τοποθετήστε πάνω στη σχάρα τις τορτίγιες και ψήστε από τις δύο πλευρές.
- Στο τηγάνι που έχετε προθερμάνει τοποθετείτε τις γαρίδες και μαγειρεύετε για 4 έως 6 λεπτά, ανακατευόντας περιστασιακά. Εάν προτιμάτε τις γαρίδες πιο πικάντικες, αρωματίστε με επιπλέον καρύκευμα Fish & Sea Rub 380gr. Είστε έτοιμοι να φτάξετε tacos: προσθέστε τριμμένο λάχανο, πιπέρι και αλείψτε με σάλτσα. Σερβίρετε ζεστό με φέτες lime.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Βεβαιωθείτε ότι οι γαρίδες σας είναι καλά καρυκευμένες, ώστε να μην κολλήσουν στη ψησταριά.