Καπνιστά στήθη πάπιας, μαριναρισμένα από την προηγούμενη μέρα σε σάλτσα σφενδάμου και φρούτα. Μια πλούσια καπνιστή συνταγή που εξισορροπεί γλυκές αλλά και αλμυρές γεύσεις.
- Μερίδα για 4 άτομα
- Χρόνος Προετοιμασίας 8 ώρες
- Χρόνος Μαγειρέματος 2 ώρες και 30 λεπτά
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ PELLET: Για τη συνταγή αυτή σας προτείνουμε το pellet της Pit Boss, Cherry Wood. Ο συνδυασμός από το γλυκό άρωμα κερασιού σε συνδυασμό με το σιρόπι σφενδάμου, θα ενισχύσουν την μαρινάδα του στήθους πάπιας.
Σημείωση: Αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί το καρύκευμα Pit Boss Chicken & Poultry Rub.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2kg στήθη πάπιας
- 2 κουταλιές της σούπας Pit Boss Chicken & Poultry Rub
- 2 κουταλιές σιρόπι σφενφάμου
- Pit Boss Cherry Pellet
- Γυάλινο ταψί
Eιδικά Εργαλεία: Μαντεμένιο τηγάνι Pit Boss Cast Iron Skillet/Pan
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Τοποθετήστε τα στήθη της πάπιας στο γυάλινο ταψί. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το σιρόπι σφενδάμου με το καρύκευμα Chicken & Poultry Rub, έπειτα αλείψτε το στα στήθη της πάπιας. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για μια νύχτα.
- Aνάψτε την Pit Boss ψησταριά σας και ρυθμίστε τη σε λειτουργία καπνού. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε ψησταριά υγραερίου ή κάρβουνου, ρυμίστε τη για χαμηλή φωτιά.
- Πάρτε τη πάπια από το ψυγείο και τοποθετήστε τη στο μαντεμένιο τηγάνι. Κάντε εγκοπές σε σχήμα σταυρού, προσέχοντας να μην κόψετε το στήθος.
- Τοποθετήστε το τηγάνι στη θέση καπνίσματος και βεβαιωθείτε πως η πλάκα και οι αποσβεστήρες στο πλάι είναι ανοιχτοί. Στη συνέχεια αυξήστε τη θερμοκρασία στους 190.5°C (375 ° F), για να διασφαλίσετε ότι η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 107.2 °C με 121.1°C (225°F - 250°F). Αν χρησιμοποιείτε διαφορετική ψησταριά της Pit Boss ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 107.2°C (225°F). Αφήστε να καπνιστεί για 2 έως 2.5 ώρες.
- Ανοίξτε το καπάκι και αφαιρέστε την πάπια από τη θέση καπνίσματος. Τοποθετήστε τη πέτσα προς τα κάτω, πάνω από τη φλόγα για να έχετε ένα τραγανό αποτέλεσμα.
- Αφαιρέστε την πάπια από τη σχάρα, τοποθετήστε τη στο τηγάνι και περιμένετε 10 λεπτά να ξεκουραστεί. Μπορείτε επίσης να την αφήσετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν τη κόψετε, έπειτα να συνοδεύσετε με τα ορεκτικά της επιλογής σας.
Συμβουλή: Σε αντίθεση με το κοτόπουλο, μπορείτε να σερβίρετε την πάπια σε rare ή medium rare ψήσιμο.