Share the story

· Μερίδα για 4 άτομα
· Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
· Χρόνος Μαγειρέματος 1 ώρα και 15 λεπτά

Αυτή η συνταγή θα σας δείξει πως γεννιούνται οι θρύλοι στη μαγειρική. Το διάσημο καρύκευμα Chicken & Poultry Rub της Pit Boss αλείφεται σε όλη την επιφάνεια του κοτόπουλου και μαγειρεύεται με μπύρα και σάλτσα μπάρμπεκιου. Το αποτέλεσμα είναι ένα νόστιμο πιάτο, με το κοτόπουλο να είναι τρυφερό, χωρίς να έχει χάσει την υγρασία του και την νοστιμιά του. Θα το λατρέψει όλη η οικογένεια!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Για την προετοιμασία του κοτόπουλου θα χρειαστεί να αφαιρέσετε όλα τα εντόσθια από το εσωτερικό και στη συνέχεια να ξεπλύνετε εσωτερικά και εξωτερικά. Αφού έχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία στεγνώστε το κοτόπουλο και ρίξτε μισό κουτάκι μπύρας της επιλογής σας. Προσθέστε στο κουτάκι μπύρας ή αλλιώς τον "θρόνο του κοτόπουλου", τη σάλτσα μπάρμπεκιου και αφήστε το στην άκρη.

Στη συνέχεια αλείψτε γενναιόδωρα το κοτόπουλο με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστέ το με το καρύκευμα Pit Boss Chicken & Poultry Rub. Περιμένετε 15 λεπτά να απορροφήσει το κοτόπουλο την μαρινάδα.

Μόλις παρέλθει ο χρόνος τοποθετήστε προσεκτικά το κοτόπουλο στον "θρόνο" του και πιάστε τις φτερούγες πίσω από την πλάτη του.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ PELLET

Για αυτή τη συνταγή σας προτείνουμε το Hickory Pellet, ένα αλμυρό άρωμα με γεύση μπέικον που θα απογειώσει την συνταγή σας.

ΥΛΙΚΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Προθερμάνετε την Pit Boss ψησταριά σας στους 176.6°C (350°F) και τοποθετήστε το κοτόπουλο όρθιο στον θρόνο του για 60 λεπτά ή 75 λεπτά, έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 176.6 °C στο παχύτερο μέρος του.
  2. Μόλις ολοκληρωθεί το ψήσιμο αφήστε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και στη συνέχεια σερβίρετε.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Για περισσότερη γεύση, αφήστε το κοτόπουλο μαριναρισμένο όλη τη νύχτα στο ψυγείο.