Share the story

Οι ψησταριές πέλλετ έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, ήρθε η ώρα να μάθετε πως να χρησιμοποιείτε σωστά την ψησταριά πέλλετ και να αξιοποιήσετε τις απεριόριστες δυνατότητές της.

Εδώ σε αυτόν τον οδηγό με συμβουλές, έχουμε συγκεντρώσει τις πιο χρήσιμες πληροφορίες που θα απογειώσουν τις μαγειρικές σας δυνατότητες.

Οι ψησταριές πέλλετ μαγειρεύουν τα τρόφιμα είτε σε χαμηλή, είτε σε υψηλή θερμοκρασία χρησιμοποιώντας ένα μείγμα θερμότητας που δημιουργείται κατά την καύση των πέλλετ φαγητού. Τα πέλλετ προσθέτουν στο φαγητό σας μία εξαιρετική καπνιστή γεύση, ανάλογα με το άρωμα που έχετε επιλέξει.

1. Κάθε κομμάτι κρέατος χρειάζεται διαφορετική μεταχείριση

Για να έχετε το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα, πρέπει να κατανοήσετε τη σύσταση του κρέατος, αν έχει κόκκαλο, που είναι ο μυς, την περιεκτικότητα σε λίπος. Είναι απαραίτητο επίσης να σκεφτείτε την υφή του κομματιού, είναι λευκό κρέας ή σκούρο;

Φροντίστε λοιπόν να κάνετε έρευνα και να μάθετε πώς να προετοιμάσετε αυτό που μαγειρεύετε. Ελέγξτε για την καλύτερη διάρκεια καπνίσματος, ποια πρέπει να είναι η τελική θερμοκρασία, ποιο επίπεδο τρυφερότητας ψάχνετε, αν πρέπει να είναι τυλιγμένο με χαρτί μαγειρέματος, αν πρέπει να είναι μαριναρισμένο εξαρχής ή να αλείψετε με σάλτσα κατά την ολοκλήρωση του μαγειρέματος.

Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, πρέπει να χρησιμοποιούνται διαφορετικές τεχνικές για διαφορετικές κοπές.

2. Eπιλέξτε το σωστό άρωμα πέλλετ

Γίνεται ο σεφ της παρέας διαλέγοντας το κατάλληλο άρωμα πέλλετ. Αναδείξτε την γεύση του φαγητού σας με τα επιλεγμένα αρώματα πέλλετ της Pit Boss, τα οποία προέρχονται από 100% ίνες ξύλου χωρίς τεχνητά έλαια ή σπρέι για την ενίσχυση της γεύσης τους.

Φρούτα, ξύλο κερασιού ή μήλου, σας επιτρέπουν να πετύχετε γλυκιά γεύση στο φαγητό ενώ τα πιο τολμηρά αρώματα όπως το hickory και το whiskey δίνουν μια πιο ισχυρή και πικάντικη καπνιστή γεύση.

3. Χρησιμοποιήστε την ψησταριά σας όπως χρησιμοποιείτε τον φούρνο σας

Οι ψησταριές πέλλετ προσφέρουν ευελιξία μαγειρέματος 8 σε 1 για καπνιστά, φουρνιστά, ψητά κατσαρόλας, ψητά, μπάρμπεκιου, ψητά στα κάρβουνα και καψαλισμένα φαγητά, όλα σε ένα.

Οποιαδήποτε συνταγή που απαιτεί ψήσιμο ή ψήσιμο στον φούρνο της κουζίνας σας μπορεί να μεταφερθεί στην ψησταριά πέλλετ σας, απλά μαγειρεύοντας για το ίδιο χρονικό διάστημα και στην ίδια θερμοκρασία. Η διαφορά βρίσκεται στην γεύση! Πιστέψτε μας, το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

4. Χρησιμοποιείστε ένα θερμόμετρο, όχι το ρολόι σας

Ακολουθώντας την παραπάνω συμβουλή, μπορείτε να γλυτώσετε από μαγειρικούς "μπελάδες". Το θερμόμετρο, σε αντίθεση με τον χρόνο, θα σας δείξει με απόλυτη ακρίβεια την εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος και θα σας εξασφαλίσει το καλύτερο ψήσιμο.

Η χρήση ενός θερμομέτρου ακριβείας θα σας γλυτώσει επίσης από το άνοιγμα του θαλάμου ψησίματος για να δείτε την πρόοδο μαγειρέματος και κατά συνέπεια την απώλεια θερμότητας.

Οι ψησταριές πέλλετ της Pit Boss διαθέτουν διαθέτουν δύο θερμόμετρα που μπαίνουν στο φαγητό και προβάλλουν σε πραγματικό χρόνο, στην οθόνη της ψησταριάς σας, την εσωτερική θερμοκρασία του φαγητού σας. Επίσης, η Pit Boss σας δίνει την δυνατότητα και τον απόλυτο έλεγχο της ψησταριάς σας, αναβαθμίζοντας την ψησταριά σας με τον πίνακα ελέγχου με τον αντίστοιχο ασύρματο ώστε να έχετε, μέσω WiFi ή Buetooth, τις ενδείξεις αλλά και τον έλεγχο της ψησταριάς από το κινητό σας, απαλλάσσοντάς σας από την συνεχή επίβλεψη κάτω από πιθανές ακραίες καιρικές συνθήκες (καύσωνας, χιόνι κλπ).

5. Δημιουργήστε μια πιο καπνιστή γεύση κατευθείαν από το ψυγείο

Αυτή η συμβουλή είναι για τα μεγαλύτερα κομμάτια κρέατος που θέλετε να τραβήξετε περισσότερο καπνό, όπως το μοσχαρίσιο ψαρονέφρι.

Έτσι, αντί να αφήνετε το κρέας σας να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, όπως σας ζητούν πολλές συνταγές, βγάλτε το κατευθείαν από το ψυγείο και τοποθετήστε στην ψησταριά σας.

6. Πάρτε μια πέτρα πίτσας

Αναμφίβολα σε κάθε οικογένεια υπάρχει κάποιος που λατρεύει την πίτσα. Άλλωστε ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό κομμάτι πίτσας με λιωμένα τυριά, αφράτη ζύμη και επιπλέον καπνιστή γεύση;

Δοκιμάστε την πέτρα πίτσας στην ψησταριά σας, θα σας δώσει την ιδανική θερμότητα για να μαγειρέψετε με Ιταλική ακρίβεια. Αποκτήστε μια πλήρως μαγειρεμένη και νόστιμα τραγανή κρούστα, χωρίς τον φόβο του καψίματος

7. Διατηρήστε την ψησταριά σας καθαρή

Η σωστή διατήρηση θα κάνει την ψησταριά σας να φαίνεται σαν καινούρια. Καθαρίστε τις σχάρες με μια μακριά βούρτσα και αποφύγετε βρωμιές, λίπη και υπολείμματα φαγητού που μπορεί να καταστρέψουν τις επιφάνειες.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι οι ψησταριές πέλλετ φημίζονται για την άριστη καύση τους. Η καύση των πέλλετ είναι σχεδόν τέλεια, παράγουν λιγότερο από 1% στάχτη, οπότε μια σακούλα pellet των 9 κιλών θα μετατραπεί σε λιγότερο από μισό φλιτζάνι στάχτη που μπορείτε με την χρήση της ηλεκτρικής σκούπας ή ένα σκουπάκι χειρός να μαζέψετε.