Share the story

Εδώ και χρόνια, ίσως και δεκαετίες, βγαίνουμε για τάπας σε μπαρ και εστιατόρια και στα καλύτερα από αυτά έχουμε φάει υπέροχα πιάτα ψητών στη σχάρα. Το μαγείρεμα με Plancha δηλαδή με σχάρα πλατώ, είναι ο καλύτερος τρόπος ψησίματος που ωστόσο υποβιβάζουμε στην καθημερινή οικιακή χρήση, φτιάχνοντας σε αυτό μόνο διαιτητικά φαγητά με πολύ χαμηλή γαστρονομική αξία. Κι όμως το μαγείρεμα με Plancha σημαίνει ακριβώς το αντίθετο: υγεία και πάνω από όλα απολαυστικό φαγητό.

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι δεν διαθέτουμε στα σπίτια μας τόσο καλή plancha όπως έχουν τα τάπας μπαρ και τα εστιατόρια. Οι οικιακές μας συσκευές μετά βίας φτάνουν τους 200°C και καταλήγουν να μαγειρεύουν τα φαγητά αντί να τα ψήνουν στη σχάρα, με αποτέλεσμα να χάνουν όλους τους χυμούς τους και να καταλήγουν στεγνά, άνοστα και βαρετά.

Αυτό το πρόβλημα πρόκειται να λυθεί οριστικά πια για εσάς, μιας και μόλις ανακαλύψατε το πλέον αξιόπιστο ψήσιμο plancha. Μπορείτε τώρα να αποκτήσετε μια πραγματική αξιόπιστη plancha για το πιο απαιτητικό καθημερινό μαγείρεμα - οι plancha ψησίματος αερίου για τον κήπο, σας επιτρέπουν να μαγειρέψετε μεγάλες ποσότητες φαγητών για τις γιορτές που διοργανώνετε με τους συγγενείς και τους φίλους σας.

Άμεσο μαγείρεμα

Ανάβοντας την plancha, μέσα σε 5 λεπτά μαγειρεύετε σαν πραγματικοί σεφ, χωρίς να υποφέρετε την κολασμένη ζέστη από τη χόβολη, πίνοντας το ποτά σας και κουβεντιάζοντας με τους καλεσμένους σας. Όταν τελειώσει το μαγείρεμα, μπορείτε να τα πάρετε όλα στο τραπέζι ταυτόχρονα.

Στη συνέχεια, η plancha καθαρίζεται εύκολα σε 5 λεπτά και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη στάχτη, το δαπανηρό καθάρισμα κ.λπ. Είναι μια μέθοδος μαγειρέματος που έχει σχεδιαστεί για να περνάτε καλά, να μην χρειάζεστε ώρες για να ανάβετε τη φωτιά, να φτιάχνετε χόβολη, να καθαρίζετε τη στάχτη κ.λπ.

Ο κόσμος έχει συνηθίσει να λατρεύει το μπάρμπεκιου και να υποτιμά το ψητό φαγητό. Αλλά έρχεται μια αλλαγή σε αυτή τη νοοτροπία.

Το ψήσιμο στη σχάρα πλατώ, αρκεί να μαγειρεύουμε με αξιόπιστη plancha, μας δίνει την πραγματική γεύση του φαγητού, διατηρώντας τους δικούς του εσωτερικούς χυμούς και μονώνοντας το φαγητό από το καύσιμο.
Μια μπριζόλα T-bone πρέπει να έχει γεύση μπριζόλας T-bone, όχι ξύλου δρυός. Οι μπριζόλες πρέπει να έχουν γεύση μπριζόλας, όχι γεύση από βλαστούς αμπέλου. Τα ψάρια πρέπει να έχουν γεύση ψαριού, όχι κάρβουνου.
Εν ολίγοις, τα κύρια πλεονεκτήματα της μαγειρικής στη σχάρα πλατώ είναι:

  • Μια plancha είναι έτοιμη για ψήσιμο σε 5 ή 10 λεπτά, ανάλογα με το μοντέλο.
  • Μια πραγματική plancha φτάνει σε θερμοκρασία 270-300°C, γεγονός που επιτρέπει το γρήγορο ψήσιμο του φαγητού. Αυτή η θερμοκρασία επιτρέπει το σφράγισμα του εξωτερικού μέρους του φαγητού όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να διατηρηθούν οι εσωτερικοί του χυμοί και να μπορείτε να απολαύσετε νόστιμα φαγητά που λιώνουν στο στόμα σας.
  • Με χαμηλότερες θερμοκρασίες σε άλλες συσκευές κουζίνας, το φαγητό μαγειρεύεται και δεν σταματά να αποβάλλει την εσωτερική του υγρασία, έτσι ώστε στο τέλος να γίνει σκληρό και καθόλου λαχταριστό.
  • Με μια plancha μπορούμε να μαγειρέψουμε όλα τα είδη μικρών ή ψιλοκομμένων φαγητών που στο μπάρμπεκιου θα κατέληγαν να πέσουν στη χόβολη. Όλα μπορούν να ψηθούν στη σχάρα πλατώ: κρέας, ψάρι, θαλασσινά, άγρια ​​μανιτάρια, λαχανικά, ομελέτες...
  • Η plancha επιτρέπει την εύκολη και αποτελεσματική διαχείριση της θερμοκρασίας, απλώς περιστρέφοντας το κουμπί αερίου. Δεν υπάρχουν τα προβλήματα που δημιουργεί η πολύ λίγη χόβολη ή η υπερβολική χόβολη και το φαγητό δεν απανθρακώνεται.
  • Είναι φιλική στη χρήση. Χάρη στο τρόλεϊ που διαθέτει, μπορείτε να την πάρετε όπου θέλετε και μπορείτε να μαγειρέψετε δίπλα στο τραπέζι, δίπλα στους καλεσμένους σας. Καθώς δεν εκπέμπει την αφόρητη θερμότητα των μπάρμπεκιου, μπορείτε να σταθείτε κοντά της και να μαγειρέψετε μαζί με όλη την παρέα σας.
  • Το ψήσιμο στη σχάρα πλατώ είναι υγιεινό. Λοιπόν, το ξέραμε ήδη, όχι; Δεν υπάρχει επαφή με τη φλόγα, κάτι που πρέπει να απαγορευτεί ως κάτι το ανθυγιεινό και το φαγητό δεν καίγεται. Επιπλέον, χρειάζεται μόνο λίγο λάδι και γι' αυτό μαγειρεύουμε με λιγότερα λιπαρά.
  • Εκτός από υγιεινό, το ψήσιμο στη σχάρα είναι πάνω από όλα νόστιμο! Φυσικά είναι υγιεινό, πολύ υγιεινό! Είναι όμως πάνω από όλα νόστιμο και ευφάνταστο. Όταν τα τρόφιμα σφραγίζονται γρήγορα, διατηρούν τους δικούς τους φυσικούς χυμούς μέσα τους. Αυτό συμπυκνώνει και επαναπροσδιορίζει την πραγματική γεύση των φαγητών.
  • Είναι γρήγορη και εύκολη στην προετοιμασία. Είστε το άτομο που συνήθως είναι υπεύθυνο για το άναμμα της φωτιάς; Τότε αυτό το μήνυμα είναι για εσάς.
  • Έρχεστε, την ανάβετε, περιμένετε 5 λεπτά και μαγειρεύετε.
  • Δεν χρειάζεται να ψάξετε για ξύλα, δεν ανάβετε φωτιά, δεν περιμένετε πολύ, δεν ετοιμάζετε τη χόβολη, δεν ζεσταίνεστε, δεν καίγεστε...
  • Αν είστε το άτομο που ετοιμάζει τη φωτιά, ξέρετε ακριβώς σε τι αναφερόμαστε.
  • Καθαρίζεται γρήγορα και εύκολα. Εκτός από το άναμμα της φωτιάς καθαρίζετε και τη χόβολη; τότε δεν θα σας εξηγήσουμε τι κάνετε στον εαυτό σας, αλλά μάλλον τι χάνετε...
  • Τελειώνετε το μαγείρεμα, ρίχνετε παγάκια στην επιφάνεια της plancha όσο είναι ακόμα καυτή και ως δια μαγείας ξεκολλάνε τα υπολείμματα του φαγητού.
  • Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να ξύσετε την επιφάνεια και βοηθήστε τον πάγο να φτάσει σε όλες τις γωνίες καθαρίζοντας ολόκληρη την πλάκα.
  • Στη συνέχεια καθαρίστε τη σχεδόν ήδη καθαρή πλάκα με σαπουνόνερο, ξεπλύνετε, στεγνώστε τη καλά και καλύψτε τη με ένα λεπτό στρώμα λαδιού για να την προστατέψετε μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε ξανά. Καλύπτετε καλά με το ανοξείδωτο καπάκι για την plancha και το κάλυμμα από PVC και ξεκουραστείτε!
  • Η plancha, η νέα συσκευή ψησίματος που θα αντικαταστήσει το παλιό μας μπάρμπεκιου.
  • Γρήγορη, υγιεινή, νόστιμη και καθαρή, η εξωτερική ψησταριά του μέλλοντος.