Share the story

Τι είναι το PID;
Το PID (Proportional, Integral, Derivative) είναι η νέα αναβάθμιση στις ψησταριές πέλλετ Pro Series της Pit Boss που θα κάνει το μπάρμπεκιου ακόμα πιο ξέγνοιαστο και απολαυστικό. Μετρά με απόλυτη ακρίβεια την πραγματική θερμοκρασία του φαγητού σας καθώς επίσης ελέγχει τη ροή των πέλλετ για να φτάσει η ψησταριά σας στη θερμοκρασία που έχετε ορίσει.

Πως λειτουργεί;
Ενώ ένας κοινός ελεγκτής θα χρονομετρήσει τη ροή καυσίμου στο δοχείο καύσης για να φτάσει την επιθυμητή θερμοκρασία, ο ελεγκτής PID της Pit Boss προσθέτει αναλογικές, ολοκληρωμένες και παράγωγες μεταβλητές για τον ακριβέστερο έλεγχο θερμοκρασίας. Οι μεταβλητές που προαναφέραμε προσαρμόζουν και προσαρμόζονται όχι μόνο στις διακυμάνσεις της καθορισμένης θερμοκρασίας και της επιθυμητής θερμοκρασίας, αλλά προβλέπουν και προσαρμόζονται σε εξωτερικές επιρροές όπως περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως η θερμότητα και ο αέρας. Ο ελεγκτής PID της Pit Boss "αισθάνεται" και προσαρμόζεται σε αυτές τις επιρροές με περισσότερη ταχύτητα και ακρίβεια από ότι μπορεί ένας τυπικός ελεγκτής θερμοκρασίας, ο οποίος στη συνέχεια βοηθά στη σταθεροποίηση της εσωτερικής θερμοκρασίας της σχάρας.

Ελεγκτής PID ή ένας κοινός ελεγκτής: Τι είναι καλύτερο;
Με τη νέα τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Pit Boss δεν υπάρχει αμφιβολία για το ποιος ελεγκτής είναι καλύτερος για το ψήσιμο και το κάπνισμα των πέλλετ.

Οι ελεγκτές PID βοηθούν στη ρύθμιση των θερμοκρασιών και στη σωστή κατανάλωση των πέλλετ. Ωστόσο, ορισμένοι πιστεύουν πως η έλλειψη διακυμάνσεων της θερμοκρασίας μπορεί να προκαλέσει λιγότερο καπνό.

Ένα μερίδιο του κοινού επιλέγει μια ψησταριά πέλλετ για την καπνιστή γεύση που δίνει στο φαγητό τους, χωρίς να ενδιαφέρονται για τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, αρκεί το τελικό ψήσιμο να είναι ένα ζουμερό, τρυφερό και καπνιστό κομμάτι κρέας.

Από την άλλη πλευρά είναι και εκείνοι που επιλέγουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο στην ψησταριά τους και προτιμούν τον ακριβέστερο έλεγχο που δίνει το PID. Σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, η απώλεια στη γεύση του καπνού είναι ελάχιστη σε σύγκριση με το αποτέλεσμα που παίρνουν από το ομοιόμορφα μαγειρεμένο φαγητό.

Η επιλογή εξαρτάται από την προσωπική προτίμηση του κάθε ψήστη. H Pit Boss σας δίνει και τις δύο επιλογές. Επιλέξτε την ψησταριά που ταιριάζει καλύτερα στο δικό σας στυλ μαγειρικής.

Pit Boss Pro Series - PID Έλεγχος

Όλες οι ψησταριές πέλλετ της σειράς Pro Series διαθέτουν τους καινοτόμους και αξιόπιστους ελεγκτές θερμοκρασίας Smoke IT με τεχνολογία PID. Διαχειριστείτε την ψησταριά σας από την ευκολία του κινητού σας τηλεφώνου. Η δυνατότητα Bluetooth λειτουργεί με τον πλήρως ψηφιακό πίνακα ελέγχου θερμοκρασίας, ώστε να έχετε άμεση πρόσβαση στο σύστημα προειδοποίησης πέλλετ και στον έλεγχο θερμοκρασίας PID. Αναβαθμίστε το υπαίθριο μαγείρεμα και δημιουργήστε τέλεια γεύματα κάθε φορά που ψήνετε.

Πως να συνδέσετε το SMOKE IT στο κινητό σας τηλέφωνο

Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να συνδεθείτε στο SMOKE IT ώστε να ελέγχετε την ψησταριά σας από το κινητό σας τηλέφωνο. Πριν ξεκινήσετε βεβαιωθείτε ότι έχετε ανοιχτή τη λειτουργία Bluetooth στο κινητό σας.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή που έχετε κατεβάσει. Αν δεν έχετε κατεβάσει την εφαρμογή πατήστε εδώ: Για iphone: https://itunes.apple.com/us/app/pit-boss-grilling/id1294947902?ls=1&mt=8.1. 

Για Android κινητό πατήστε εδώ: https://play.google.com/store/apps/details?id=t2Fi_PitBoss.grills&hl=en_US&gl=US.

2. Επιλέξτε το εικονίδιο ψησταριάς στο μεσαίο μενού που θα βρείτε στο κάτω μέρος.

3. Εισάγετε ένα όνομα ζώνης και επιλέξτε αποθήκευση ζώνης, στο κάτω μέρος της οθόνης. Βεβαιωθείτε πρώτα ότι η διεύθυνση στο χάρτη είναι σωστή.

4. Επιλέξτε τη ζώνη που μόλις ονομάσατε.

5. Επιλέξτε το μοντέλο της ψησταριάς σας (π.χ Navigator κ.ά). Αν δεν βλέπετε την ψησταριά σας στην οθόνη, βεβαιωθείτε ότι είναι συνδεδεμένη στην πρίζα.

6. Ονομάστε την ψησταριά σας και πατήστε το κουμπί σύνδεσης. (Βρίσκεται κάτω δεξιά).

7. Επιλέξτε το εικονίδιο ψησταριάς. Αν η ψησταριά σας είναι συνδεδεμένη, το εικονίδιο ψησταριάς θα είναι φωτεινό.

8. Κάθε φορά που η ψησταριά σας είναι συνδεδεμένη στην εφαρμογή, η οθόνη σας θα είναι φωτεινή.

* Σε περίπτωση που το εικονίδιο SMOKE IT αναβοσβήνει συνεχώς, επιλέξτε το εργαλείο στην επάνω δεξιά γωνία και μεταβείτε στο βήμα 10 για να ξεκινήσετε την ενημέρωση λογισμικού.

9. Όταν η εφαρμογή είναι ανοιχτή η οθόνη παραμένει φωτεινή.

10. Επιλέξτε "ενημέρωση" για να ενημερώσετε το λογισμικό στο στοιχείο ελέγχου. Θα δείτε μια γραμμή προόδου σε αυτήν την ενότητα. Διατηρήστε την οθόνη σας ενεργοποιημένη μέχρι να ολοκληρωθεί η ενημέρωση. Μόλις ολοκληρωθεί η ενημέρωση, κάντε κλικ στο σημάδι επιλογής στο κάτω μέρος. Θα χρειαστεί να απενεργοποιήσετε την ψησταριά και να την αποσυνδέσετε μετά την ενημέρωση. Το εικονίδιο στο επάνω αριστερό μέρος του χειριστηρίου θα πρέπει να παραμείνει σταθερό μόλις συνδεθεί και εγκατασταθεί το σωστό λογισμικό.