Share the story

Η επιθυμία του Dan Thiessen και το πάθος των δύο γιών του, Jeff και Jordan να μετατρέψουν τα απόβλητα των πριονιστηρίων σε αξιότημη πηγή ενέργειας τους οδήγησε στην απόλυτη επιτυχία, σε Καναδά και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Τα pellet αλλά και οι ψησταριές καύσιμου pellet κάνουν την είσοδό τους στην παγκόσμια αγορά και βρίσκουν τρομερή απήχηση στο καταναλωτικό κοινό. 

Συγκεκριμένα τα pellet της Pit Boss προέρχοναι από 100% ίνες ξύλου χωρίς τεχνητά έλαια ή σπρέι για την ενίσχυση της γεύσης ή των αρωμάτων των pellet. Το 100% φυσικό σκληρό ξύλο, στεγνώνει και αλέθεται σε πριονίδι. Η σκόνη στη συνέχεια πιέζεται σε εξαιρετική θερμότητα για να δημιουργήσει τα συμπαγή pellet που επικαλύπτονται και συγκρατούνται μαζί με τη φυσική λιγνίνη του ξύλου.

Τα ξύλινα pellet είναι επίσης γνωστά ως τα πιο εύκολα στη χρήση καύσιμα. Παράγουν λιγότερο από 1% στάχτη, οπότε μια σακούλα pellet των 9 κιλών θα μετατραπεί σε λιγότερο από μισό φλιτζάνι στάχτη. Σας παρέχουν πάντοτε εξαιρετική γεύση χωρίς να χρειάζεται να είστε πάνω από την ψησταριά για να ελέγχετε τον αέρα, όπως με τα ξύλα.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι 100% φιλικό προς το περιβάλλον καθώς δεν απαιτείται να κοπούν επιπλέον δέντρα για την παραγωγή του. Αντιθέτως χρησιμοποιούνται τα υπόλοιπα της δασικής υλοτομίας προστατεύοντας το περιβάλλον αφού μέχρι πρότινος τα κλαδιά και τα υπολείμματα της δασικής υλοτομίας παρέμεναν στο δάσος.

Γιατί να επιλέξετε μια ψησταριά με pellet;

Διότι δίνει στα γεύματα σας πραγματικά καπνιστή γεύση. Όταν χρησιμοποιείται τα pellet της Pit Boss μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το φαγητό σας θα έχει την πιο αγνή και έντονη γεύση!

Μπορείτε να προσαρμόσετε την γεύση του φαγητού σας ανάλογα με το pellet που έχετε επιλέξει. Είναι η μόνη ψησταριά που δεν χρειάζεται να παρακολουθείτε συνεχώς καθώς αρκεί να ρυθμίσετε μόνο στην αρχή την θερμοκρασία που επιθυμείτε. Σας προσφέρει περισσότερες επιλογές μαγειρέματος σε λιγότερο χρόνο σε σύγκριση με μια ψησταριά κάρβουνου ακόμα και υγραερίου.

Ποια η διαφορά στο ψήσιμο με pellet, σε μια ψησταριά υγραερίου και σε μια ψησταριά κάρβουνου;

Η διαφορά στις ψησταριές με pellet, υγραερίου και κάρβουνου βρίσκεται στον τύπο της πηγής καυσίμου που χρησιμοποιείται. Οι ψησταριές με pellet χρησιμοποιούν φυσικό ακατέργαστο ξύλο που αλέθεται σε πριονίδι και έπειτα από ειδική επεξεργασία δημιουργούνται τα συμπαγή pellet. Oι ψησταριές αερίου χρησιμοποιούν προπάνιο και αντίστοιχα οι ψησταριές κάρβουνου χρησιμοποιούν κάρβουνο. Αυτό οδηγεί στην καταλυτική διαφορά τους ως προς την γεύση. Οι ψησταριές με pellet δίνουν μια ξεχωριστή καπνιστή νότα στα φαγητά σας αλλά και αρωματική ανάλογα με το pellet που έχετε επιλέξει.

Είναι ίδια η γεύση του pellet με το κάρβουνο;

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το pellet με το κάρβουνο. Πέρα από την γεύση, μια ψησταριά με pellet λειτουργεί όπως ένας "φούρνος κουζίνας", το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ορίσετε την επιθυμητή θερμοκρασία μαγειρέματος σε αντίθεση με μια ψησταριά κάρβουνου που χρειάζεται να είστε συνεχώς από πάνω και να ελέγχετε την θερμοκρασία. Οι ψησταριές pellet της Pit Boss σας δίνουν τον απόλυτο έλεγχο μαγειρέματος στον μισό χρόνο από μια ψησταριά κάρβουνου.

Είναι το ψήσιμο στο pellet τόσο εύκολο όσο με το υγραέριο; 

Το ψήσιμο στο pellet είναι ακόμα πιο εύκολο συγκρητικά με το υγραέριο καθώς το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να ρυθμίσετε την θερμοκρασία μαγειρέματος είναι να ορίσετε στην ψησταριά σας την θερμοκρασία που επιθυμείτε. Για να πετύχετε την επιθυμητή θερμοκρασία σε μια ψησταριά υγραερίου χρειάζεται εσείς να ρυθμίσετε πόσοι καυστήρες θα είναι αναμμένοι για να φτάσετε στη σωστή θερμοκρασία μαγειρέματος.